stiri_2016

Miscarea nationala de impadurire, la Taureni

Un număr de 12 hectare de teren din comuna Tăureni urmează să fie împădurite în decurs de câţiva ani prin intermediul proiectului „Plantăm fapte bune în România!” iniţiată de Asociaţia EcoAssist.

“Obiectivul nostru pentru prima sesiune de împădurire este plantarea puieţilor pe 2 din cele 12 hectare aflate în comuna Tăureni, urmând ca în acţiunile viitoare să se reuşească împădurirea integrală a terenului disponibil. Ne propunem ca în trei patru ani să plantăm întreaga suprafaţă”, a declarat Bogdan Lăcan, coordonator „Plantăm fapte bune” Mureş.

Specia dominantă va fi stejar, în jur de 45%, însă se vor planta şi puieţi de salcâm, frasin, lemn câinesc, cătină, mojdrean.

În urma proiectului tehnic asupra terenului, ţinându-se cont de condiţiile fizico-geografice ale zonei, s-a determinat că numărul de puieţi care pot fi plantaţi pe un hectar este de 5000.

Apel pentru voluntari

Tinerii organizatori fac apel la societatea civilă, firme private care ar putea veni în spijinul acestui proiect cu resurse financiare şi umane. Costul total al împăduririi din această toamnă se ridică la suma de 5000 lei, în aceasta fiind inclus şi preţul puieţilor. Persoanele interesate să devină voluntari în această acţiune pot contacta organizatorii la adresele de email bogdan.lacan@plantamfaptebune.ro sau raluca.nutiu@plantamfaptebune.ro .

Sursa: Zi de Zi