stiri_2016

Vrancea – Padurea obstii va fi administrata tot de Ocolul Silvic Privat

Angajaţii Ocolului Silvic Privat Obştea Tulnici au câştigat o primă bătălie cu conducerea Obştii de Moşneni, cea care doreşte desfiinţarea acestui ocol. Instanţa de judecată a anulat actul prin care preşedintele obştii, Alin Olteanu, a reziliat contractul de prestări servicii existent între Obştea Tulnici şi Ocolul Silvic Privat Obştea Tulnici. Acest lucru înseamnă că cele 14 mii de hectare de pădure ale Obştii Tulnici vor fi administrate ca şi până acum de Ocolul Silvic Privat.

Următoarea Adunare Generală Extraordinară va avea loc duminică, la Casa Obştii, întâlnire la care conducerea Obştii va trebuie să le explice oamenilor de ce nu le acordă cota de lemn şi de ce vrea să desfiinţeze Ocolul Silvic Privat Obştea Tulnici.Instanţa de judecată a anulat actul prin care preşedintele obştii, Alin Olteanu, a reziliat contractul de prestări servicii existent între Obştea Tulnici şi Ocolul Silvic Privat Obştea Tulnici. Conducerea Ocolului Silvic Privat Tulnici a cerut în instanţă anularea deciziei 12 din 24 iulie 2011, emisă de conducerea Obştii Tulnici, privind rezilierea contractului de prestări servicii mai sus menţionat. Instanţa de judecată a anulat acest act prin decizia luată în data de 31 august 2011. Totodată, instanţa a luat act şi de faptul că, printr-o altă sentinţă, a fost anulată şi decizia nr. 10 din 06 iunie 2011 prin care Costel Nicoară a fost revocat din funcţia de administrator al Ocolului Silvic Privat Tulnici, în locul său autodesemnându-se preşedintele obştii, Alin Olteanu. „Respinge excepţia lipsei calităţii de reprezentant al reclamantei, a numitului Nicoară Costel. Constată că efectele Deciziei nr.10/2011 a Consiliului de Administraţie al Obştii de Moşneni Tulnici au fost suspendate prin sentinţa civilă nr.1703/2011 a Tribunalului Vrancea. Admite acţiunea. Constată nulitatea deciziei nr.12/24.07.2011 a Consiliului de Administraţie al Obştii de Moşneni Tulnici. Constată că declaraţia de renunţare la judecarea cererii a fost formulată de Olteanu Alin care nu are calitatea de reprezentant al reclamantei“, se arată în hotărârea dată de Judecătoria Focşani, în dosarul 12544/231/2011.

Din această hotărâre rezultă clar că administratorul Ocolului Silvic este Costel Nicoară şi nu Alin Olteanu. De asemenea, decizia de reziliere a contractului de prestări servicii existent între Obştea Tulnici şi Ocolul Silvic Privat Obştea Tulnici este nulă. Acest lucru înseamnă că cele 16 mii de hectare de pădure ale Obştii Tulnici vor fi administrate ca şi până acum de Ocolul Silvic Privat.
Sursa: Monitorul de Vrancea