stiri_2016

Vrancea, campioana la furat de aur verde/Vezi aici ce s-a întâmplat cu padurile din judet în ultimii ani

Mii de hectare de pădure au fost atribuite în mod dubios. Foto: D.L.În majoritatea cazurilor depistate de poliţişti, cantitatea de material lemnos este infimă comparativ cu suprafeţele imense de pădure însuşite ilegal de marii procuratori. Poliţiştii vrânceni au confiscat anul trecut 1.800 de mc de masă lemnoasă sustrasă ilegal în valoare de 350.000 de lei din pădurile judeţului şi au dat peste 1.600 de amenzi. În majoritatea cazurilor însă, aşa cum a declarat comisarul-şef Daniel Popescu, şeful IPJ Vrancea, este vorba de furturi mărunte. Cele mai multe speţe privesc bătrâni care au furat doi-trei copaci să facă focul în sobă.

Numărul infracţiunilor de furt în domeniul silvic a clasat judeţul, la momentul întocmirii bilanţului de către IGPR, pe locul al treilea pe ţară, aceasta în condiţiile în care Vrancea deţine 183.000 de ha de pădure însemnând 40 % din toată suprafaţa judeţului. 
„În majoritatea cazurilor de furt în domeniul silvic constatate nu este vorba de cantităţi foarte mari de material lemnos”, a recunoscut comisarul-şef Daniel Popescu.

Sursa: Adevarul