stiri_2016

Vaslui – Padurarii, hoti de lemne

Din pădurile administrate de Direcția Silvică Vaslui se fură pe rupte. Mai grav e că unii pădurari fură cot la cot cu hoții de lemne, ba chiar îi întrec. Cel mai recent caz în care a fost implicat un pădurar a fost descoperit miercuri. Omul a tăiat copacii din pădure și i-a vândut fără nicio jenă, motivând că a avut nevoie de bani. Deși cantitatea de masă lemnoasă furată este în creștere față de anul trecut, conducerea instituției îi protejează pe pădurari. 
Pădurile județului administrate de Direcția Silvică Vaslui sunt devastate sistematic de hoți. În ciuda faptului că se fac controale peste controale pe drumurile forestiere și publice, în cantoane și punctele vulnerabile tăierilor ilegale de arbori, furturile nu au scăzut în instensitate. Explicația: unii pădurari fură mai mult ca hoții de lemne.Cel mai recent caz a fost descoperit miercuri.

“Pădurarul a avut o problemă personală. I-au trebuit mai mulți bani decât de obicei, un pădurar bun al nostru, și s-a băgat, nu a avut unde să se ducă, s-a dus unde a văzut mai aproape, în canton. S-au făcut cioate în canton. A fost prins și dat afară. A tăiat și a vândut. Se va face o anchetă administrativă, dar nu numai pădurarul va fi sancționat. Pădurarul va fi sancționat cu desfacerea contractului de muncă, iar brigadierul cu 20% din salariu pe trei luni”, ne-a declarat un salariat al Direcției Silvice Vaslui.

Din păcate, cei din conducerea instituției încearcă să mușamalizeze astfel de cazuri.

Sursa: Obiectiv de Vaslui