stiri_2016

Ucraina – Bradul de Craciun de la Vatican va fi adus din padurile Carpatilor

Bradul de Crăciun care va fi instalat la Vatican de Sărbători va fi adus din regiunea Zacarpatia din Ucraina. Pomul potrivit a fost găsit într-o pădure a Carpaţilor, în apropiere de muntele Hoverla, transmite agenţia belorusă BELTA.

Crăciunul la Vatican

Bradul va fi făcut cadou Vaticanului din partea Bisericii Greco-Catolice din Ucraina. Copacul are o înălţime de 30 de metri, diametrul coroanei de peste 1,5 metri şi cântăreşte circa 4 tone. Dimensiunile acestuia fac destul de dificilă misiunea de tăiere şi transport. Mai mult decât atât, bradul creşte la o altitudine destul de mare, astfel încât nu există un drum direct până la el.

Sursa: Evenimentul Zilei


In anul 2001 bradul de Crăciun pentru Vatican a fost donat de România

 28.11.2001, Deva (ZENIT) – Pentru prima oară în istorie, bradul de Crăciun pentru Piaţa San Pietro va fi oferit de o ţară care nu este majoritar catolică. Bradul din România a fost tăiat şi pregătit marţi pentru a fi transportat la Roma.

Imensul brad a fost ales dintre alţi patru sute, şi tăiat cu grijă de 12 experţi în materie. El provine din satul Tulgheş, din Carpaţii României. Mircea Dusa, prefectul judeţului Harghita, a supravegheat procesul. Bradul va fi transportat cu ajutorul unui camion la Roma, aici urmând a fi prezentat Papei Ioan Paul al II-lea de către preşedintele României, Ion Iliescu. Autorităţile religioase şi civile române privesc această donaţie ca pe un răspuns dat vizitei pe care Papa a făcut-o în 1999 în această ţară, şi ca un nou impuls dat dialogului ecumenic. România este ortodoxă în proporţie de aproximativ 70%.

Sursa: Catholica.ro