stiri_2016

Trei dosare penale pentru infractiuni silvice

Trei dosare penale au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, ca urmare a infracţiunilor silvice constatate de către poliţişti. 4 persoane sunt cercetate pentru tăiere fără drept şi furt de arbori.
În data de 17.10.2011, în jurul orei 12:45, poliţişti ai Secţiei 9 Poliţie Rurală Novaci l-au depistat pe raza satului Bălceşti, pe G.I., de 40 ani, din localitate, care transporta cu un tractor, un număr de 6 arbori specia cer, nemarcaţi de către organele silvice.
 Din primele verificări efectuate, poliţiştii au constatat că suspectul ar fi tăiat arborii dintr-o pădure proprietate privată, situată pe raza satului Bălceşti, în punctul ,,Codrişoare”.
Materialul lemnos, un volum de 3,2 mc, evaluat la suma de aproximativ 1.400 lei, a fost indisponibilizat şi lăsat în custodie până la definitivarea cercetărilor.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept si furt de material lemnos, fapte prevăzute de Legea nr. 46 /2008 (Codul silvic).
La aceeaşi dată, orele 18:00, poliţişti ai Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina l-au prins în flagrant pe M.D., de 21 ani, din comuna Căpreni.
Suspectul tăiase ilegal, din fondul naţional forestier aparţinând Ocolului Silvic Hurezani, mai mulţi arbori de esenţă salcâm, în volum total de 4,930 mc, pe care intenţiona să îi transporte la domiciliu.
Materialul lemnos, evaluat la suma de 728 lei, a fost lăsat în custodie la Ocolul Silvic Hurezani.
Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept şi sustragere de material lemnos.

Sursa: Gorj Domino