stiri_2016

Targul de toamna al fructelor de padure

În miez de Brumărel (12 octombrie), pe terenul de sport al Şcolii – sat Izvoarele Sucevei, în prezenţa d-lui primar Mihail Mechno şi a altor funcţionari de la Consiliul Local, cadre didactice, părinţi, a avut loc cea de-a II-a ediţie a Târgului de toamnă al fructelor de pădure.

 În deschiderea acestei manifestări a vorbit prof. Ion Aflorei, directorul coordonator al şcolilor din comună, care printre altele a arătat că: ,,Pădurea – aurul verde -, prin fructele ei, ascunde un tezaur nebănuit de vitamine, minerale, care cu generozitate se pot culege şi valorifica. Gospodinele ştiu să le conserve, sunt produse ecologice care iată că, în această zi, se pot cumpăra la preţuri destul de convenabile, care parcă sfidează criza…”. „Să dorim acestui târg, prin izvorul lui de sănătate, perenitate şi viaţă lungă”, a conchis domnia sa.

 Pentru început au evoluat, folosind ca scenă covorul de iarbă al terenului, grupurile folclorice: ,,Brăduleţ” (Şcoala Breaza) ,,Colţ de munte” (Şcoala Moldova Suliţa), Izvoraşul (Şcoala Izvoarele Sucevei) care au prezentat cântece şi dansuri din zonele de unde provin. Mai apoi participanţii au fost invitaţi să viziteze şi să cumpere din diversitatea produselor expuse în borcănaşele de pe măsuţele ordonat aranjate în spaţiul amintit. Marinata de pipinci, siropurile de zmeură, merişoare, afine, fragi, trandafiri, zacusca de pipinci, de fasole-păstăi, gemurile de afine, merişoare, fragi, de zmeură au fost doar câteva din preparatele delicioase cele mai degustate, apreciate şi cumpărate.

Au „cules” aplauze pentru buna pregătire a târgului toţi elevii Şcolii cu Clasele I-VIII Izvoarele Sucevei, dintre care enumerăm câteva nume: Andreea Zinici, Georgiana Mechno, Georgian Moţco, Alin Bouhar (cl. a II-a), Graţiela Irimie, Andreea Gorban (cl. a V-a), Maria Severin, Constantin Serediuc, Robert Moşulea (cl. a VI-a) Paula Alexander, Geanina Ştefan (cl. a VII-a)Adriana Mehno, Ioanina Vovciuc, Marinela Serediuc (cl. a VIII-a). La reuşita târgului din acest an au contribuit şi sponsorii Anica şi Ionică Zinici, Florin şi Adela Irimie.

Sursa: Crai Nou