stiri_2016

Suceava – Actiune pe linia combaterii delictelor silvice organizata de politisti

În perioada 24 – 26.01.2012 poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Suceava, împreună cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Suceava, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos, ocazie cu care au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale la legislaţia în domeniul silvic, în valoare totală de 10.000 lei şi confiscat 136,5 m.c. material lemnos în valoare totală de 36.850 lei, (fizic: 47 m.c. lemn rotund răşinoase, valoric: 91,5 m.c. cherestea răşinoase) Exemple: La 24.01.2012 poliţiştii din cadrul Biroului de combatere a delictelor silvice împreună cu specialişti I.T.R.S.V. Suceava au efectuat un control la o societate comercială din Marginea, ocazie cu care s-a constatat lipsa cantităţii de 91,5 m.c. cherestea răşinoase.

Astfel s-a prezumat că lipsa masei lemnoase menţionate s-a datorat comercializării acesteia, fără ca activitatea să fie evidenţiată în contabilitatea firmei.

În cauză s-a solicitat sprijinul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Suceava pentru calculul prejudiciului cauzat de administratorul firmei prin nedeclararea veniturilor obţinute, urmând ca în funcţie de răspunsul primit să se dispună procedural.