stiri_2016

Sos de ciuperci cu vin si rosii

Ingrediente:

Ceapa 100 g, unt 100 g, faina 50 g, supa de oase 350 ml, vin alb 100 ml, ciuperci 300 g, rosii 500 g, patrunjel verde 1 leg, piper, sare.

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt, se caleste in 50 g unt, se adauga ciupercile ce au fost oparite, scurse si taiate julien si se calesc impreuna 10 minute Se sting cu supa de oase amestecata cu vin si se fierbe 10 minute la un foc domol. Restul de unt se incalzeste in alt vas, se adauga faina si se caleste fara a se rumeni, se stinge cu rosiile, curatate de coaja si seminte, taiate cuburi, se amesteca cu ciupercile si se mai fierb impreuna 15 minute. Se potriveste gustul cu piper si sare, iar la sfarsit se adauga verdeata tocata. Se foloseste la escalopuri si fripturi din carne de vanat.