stiri_2016

Secretarul de Stat Mugur Cozmanciuc a dispus actiuni in vederea combaterii tăierilor ilegale de copaci din Caraș – Severin, Gorj si Hunedoara

Mugur Cozmanciuc, Secretar de Stat în Ministerul Mediului și Pădurilor, a dispus intensificarea controalelor tematice privind tăierile ilegale de arbori și a modului în care operatorii economici respectă prevederile legislative referitoare la exploatarea, transportul și comercializarea materialelor lemnoase, având ca scop combaterea introducerii în circuitul economic a materialelor lemnoase provenite din tăieri ilegale.

“În urma acestor controale, în perioada 22-24.10.2012, au fost constatate 19 fapte care constituie contravenții silvice, aplicându-se amenzi în cuantum de 179.000 lei și sancțiuni complementare constând în confiscarea contravalorică a 1.084 mc materiale lemnoase (buștean și cherestea) cu o valoare în cuantum de 245.305 lei”, a declarat Secretarul de Stat Mugur Cozmanciuc.

Sursa: comunicat de presa  


 

Activităţi desfăşurate pe linie de silvicultură organizate la nivelul judeţului Caraş-Severin în primele 9 luni 2012

 

În perioada de referinţă poliţiştii au acţionat în cadrul planului de acţiune comun intitulat „Scutul Pădurii 2012”. Au fost executate un număr de 696 de acţiuni în baza planurilor proprii din care 474 au fost organizate pe linia transportului de material lemnos. Diferenţa de acţiuni au vizat respectarea prevederilor legale în fondul forestier, pe linia provenienţei prelucrării depozitării şi valorificării materialului lemnos şi alte aspecte punctuale pe linie de silvicultură. Cu această ocazie au fost verificate 229 obiectieve precum exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite de material lemnos, târguri pieţe oboare etc. În cadrul acestor acţiuni s-a acţionat în cooperare cu alte structuri cu atribuţii în domeniul silvic, respectiv Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, Direcţia Silvică, Garda Naţională de Mediu, structuri silvice private, precum şi cu alte structuri respectiv Garda Financiară. In această perioadă au fost instrumentate 102 dosare penale în care au fost constatate 107 infracţiuni la regimul silvic. De asemenea au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale în valoare de 135.580 lei şi a fost confiscat atât materialul lemnos provenit din activităţile ilicite cât şi utilajele folosite la săvârşirea acestora.

Sursa: info CS