stiri_2016

ROMSILVA si ASFOR au convenit asupra modelului de contract pentru vanzarea-cumpararea masei lemnoase in 2017

Reprezentantii Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva si ai ASFOR s-au intalnit joi, 6 octombrie a.c., la sediul regiei pentru o prima runda de consultari privind modelul contractului de vanzare – cumparare a masei lemnoase pe picior, cu aplicabilitate pentru anul de productie 2017.

Pretul mediu de referinta pentru vanzarea masei lemnoase in 2017 este similar celui din anul in curs si a fost stabilit prin Decizia 383/28.09.2016, care este disponibila detaliat pe pagina de internet a Romsilva (www.rosilva.ro), in sectiunea Comunicate de Interes Public.

Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier aflat in proprietate publica a statului, a fost reglementat de Guvernul Romaniei prin HG nr. 617/2016. Ca noutate, hotararea stabileste si posibilitatea de plata a masei lemnoase licitate intr-un interval de maximum 30 de zile calendaristice. In urma negocierilor, Romsilva si ASFOR au convenit asupra posibilitatii de plata a masei lemnoase licitate termenului si la 20 de zile.

,,Am reusit sa cadem de acord, intr-un termen foarte scurt, asupra formei finale a modelului de contract, semn ca, atat Romsilva, cat si partenerii nostri comerciali am fost deschisi dialogului, iar faptul ca forma propusa de noi a fost agreata, cu mici modificari, demonstreaza ca regia simte pulsul pietei si ca da dovada de transparenta si flexibilitate”, a declarat, dupa discutii, Ciprian Pahontu, director general al Romsilva.

In urmatoarea perioada, Romsilva si ASFOR se vor intalni pentru a conveni asupra modelului caietului de sarcini pentru licitatiile de vanzare a masei lemnoase in 2017.

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR – ROMSILVA