stiri_2016

Romsilva a fost prezentă la Congresul Mondial Forestier din Africa de Sud

Dezvoltarea durabilă a fost tema principală a Congresului Mondial Forestier, ediţia a XIV-a de la Durban, Africa de Sud, unde participanţii și-au propus să construiască o nouă viziune, o nouă cale de a gândi și de a acționa pentru viitorul pădurilor. România a fost prezentă la lucrările Congresului cu o delegație din care au făcut parte și reprezentanți ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, respectiv directorul general, dl. Adam Crăciunescu şi dl. Ciprian Pahonţu, consilier în cadrul aparatului central al Regiei. Congresul și-a stabilit ca motto: “Pădurile și oamenii: investim într-un viitor durabil”.

Lucrările Congresului au acoperit o arie vastă de discuţii precum integrarea pădurilor în conceptul general de utilizare a terenurilor sau creșterea semnificativă a rolului pădurilor în contextul schimbărilor climatice. De asemenea, un rol important de acţiune viitoare îl are dezvoltarea utilizării lemnului pentru energie, într-un mod sustenabil și eficient, dar si dezvoltarea educaţiei şi a locurilor de muncă pentru tineri. Nu în ultimul rând, la Congres au avut loc discuţii referitoare la îmbunătățirea securității alimentare prin sporirea rolului pădurilor.

Congresul a avut loc în contextul general al agendei de dezvoltare post-2015, în perioada 7-11 septembrie 2015, la Durban, Africa de Sud, fiind un eveniment major pentru sectorul forestier, bucurându-se de prezența a 3.901 delegați, 530 de vorbitori și peste 200 de evenimente și sesiuni. În cadrul Congresului s-au furnizat oportunități care să fie luate în considerare la stabilirea și implementarea noilor țeluri de dezvoltare durabilă (SDG’s) și la noile politici privind schimbările climatice.

Sursa: comunicat de presa RNP – ROMSILVA