stiri_2016

„Moartea caprioarei”, de comisar sef Alexandru Roxin

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea l-au reţinut ieri pe şeful Poliţiei Salonta, comisar şef Alexandru Roxin, sub acuzaţia de braconaj. Învinuitul va fi prezentat Curţii de Apel, cu propunerea arestării preventive.

În urmă cu jumătate de an, pe 5 februarie 2012 – era într-o duminică – paznicii fondului privat de vânătoare Boboştea, din Bihor, au prins în flagrant un grup de braconieri. Fondul de vânătoare, cu suprafaţă de peste 12.000 de hectare, adăposteşte o populaţie bogată de căprioare şi este râvnit de braconieri.

Asociaţia „Cervus elaphus” a instituit un regim de pază strict. Într-o misiune de patrulare, paznicii s-au luat după urmele proaspete de cauciucuri întipărite pe zăpadă şi au auzit, în pădure, două focuri de armă. În scurt timp aveau să descopere o maşină de teren, în bena căreia patru bărbaţi tocmai încărau un cerb.

La vederea paznicilor, nepoftiţii au demarat şi-aşa a început o urmărire pe drumurile forestiere ce dus spre Mierlău. La un moment dat, fugarii au mărit distanţa, făcându-se nevăzuţi. Noroc cu un sătean care a îndrumat paznicii pe urmele lor. într-un târziu, urmăritorilor le-a surâs norocul: jeep-ul căutat era oprit pe marginea drumului, din motor ieşeau aburi.

Sursa: Jurnalul National