stiri_2016

Pulpa de caprioara la tava

Ingrediente:

Pulpă de căprioară 1 kg, slănină afumată 100 g, usturoi 20 g, ceapă 200 g, morcovi 100 g, ţelină 100 g, ulei 150 g, piper, sare.

Mod de preparare:

După ce a fost marinată, pulpa de căprioară se împănează cu slănină şi usturoi, se freacă cu sare, se lasă să stea două ore, se aşează într-o tavă, se toarnă uleiul şi se pun împrejurul cărnii felii de morcov, ţelină şi ceapă. Se dă tava la cuptor şi se frige carnea sub capac, adăugându-se din când în când cate puţină apă. Când carnea este gata, se scoate din cuptor şi se taie felii subţiri. Legumele şi sosul se pasează şi se pun în sosieră. Pulpa de căprioară se serveşte cu garnituri de legume şi sos.