stiri_2016

Proteste impotriva exploatarilor masive de lemn

Covasna: Peste 200 de oameni au protestat în stradă împotriva investiţiei austriece de la Reci

Peste 200 de oameni au protestat miercuri după amiază în faţa sediului Consiliului Judeţean (CJ) Covasna din municipiul Sfântu Gheorghe împotriva autorizării fabricii pe care concernul austriac Holzindustrie Schweighofer vrea să o construiască anul acesta în localitatea Reci. Sursa: agerpres.ro

Moții din Alba se revoltă împotriva exploatărilor masive de lemn din Apuseni. Peste 400 de persoane în stradă!

Aproximativ 400 de localnici din Gârda de Sus și alte localități din zona munților Apuseni au ieșit azi-dimineață, începând cu ora 10.00, în centrul comunei, în cadrul unui protest împotriva exploatării masive a lemnului din pădurile strămoșești. Acțiunea este autorizată de primărie, până la orele 16.00.

Aceștia susțin că sunt revoltați din cauza faptului că zeci de camioane ale marilor agenţi economici din Alba, dintre care principalii sunt companiile austriace Holzindustrie Schweighofer și Kronspoan, ambele din Sebeş, transportă săptămânal lemnul exploatat din pădurile Apusenilor.

Sursa: ziarul unirea

Cum răspunde Gerald Schweighofer la întrebări legate de tăieri ilegale şi faptul că legislaţia din România este mai „prietenoasă“

Omul de afaceri austriac Gerald Schweighofer, care controlează cea mai mare aface din industria locală de prelucrare a lemnului, grupul Holzindustrie Schweighofer, spune că problema tăierilor ilegale din păduri trebuie rezolvată de Ministerului Mediului şi de compani­ile care administrează păduri cum este spre exemplu Romsilva.

Sursa: zf.ro