stiri_2016

Procurorii ancheteaza „mafia lemnului”

13 persoane despre care procurorii spun că fac parte din grupare, 11 au fost aduse cu mandat la sediul DIICOT din Târgu-Mureş, unde au fost audiate.

Faţă de cinci dintre acestea, procurorii pus în mişcare acţiunea penală şi au fost reţinute. Celelalte şase au fost obligate de anchetatori să nu părăsească ţara.

„Menţionăm că dintre aceste persoane, un număr de cinci inculpaţi îndeplineau funcţii de conducere sau de control în cadrul ocoalelor silvice din zona judeţelor Harghita şi Mureş, precum şi în cadrul Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV) Bra­şov”, mai arată DIICOT.

Sursa: Romania Libera


În dosar sunt cercetate un număr de 13 persoane implicate constituirea, aderarea şi sprijinirea unui grup infracţional organizat specializat în activităţi ilegale de exploatare, prelucrare şi comercializare a materialului lemnos, precum şi activităţi infracţionale pe linie economică, în sensul evaziunii fiscale în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, a spălării de bani de aproximativ 2,5 milioane de lei și a înșelăciunii de 244.255 lei.

Pe lângă aceste acuzații, procurorii DIICOT au stabilit că înculpații au luat și au dat mită suma de 606.505 lei și doua autoturisme Mercedes SLK şi respectiv Toyota cu valoare de catalog însumată de 55.697 Euro.

La acțiune au participat D.I.I.C.OT. Serviciul Teritorial Tg. Mureş, organele de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Harghita, Poliţia Mun. Topliţa jud. Harghita şi B.C.C.O Tg. Mureş, cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „ Regele Ferdinand 1” din Sângeorgiu de Mureş, județul Mureş.

Sursa: City News