stiri_2016

Prietenii si colegii silvicultori din toata tara l-au omagiat pe regretatul prof. univ. dr. ing. Dorel Chereches

Miercuri, 9 noiembrie, s-au implinit 10 ani de cand prof. univ. dr. ing. Dorel Chereches nu mai este printre noi. Cu aceasta ocazie, prietenii si colegii silvicultori, membri ai Societatii “Progresul Silvic”, au organizat un simpozion in cadrul caruia i-au adus un omagiu regretatului inginer silvic care a avut o vasta contributie in domeniul caruia si-a dedicat viata. Importanti oameni din aceasta tagma au venit in Baia Mare si, alaturi de oameni de seama ai comunitatii baimarene, au fost langa familie in aceasta zi care a insemnat un deceniu fara Dorel Chereches.

In 2011 se implinesc 125 de ani de la infiintarea Societatii “Progresul Silvic”, fapt pentru care Directia Silvica Maramures, alaturi de colegii lor de la Satu Mare, dar si cu cei de la Ocolul Silvic Municipal Baia Mare, au organizat simpozionul “Padurile din Maramures si Satmar – trecut, prezent si viitor”. Data a fost aleasa special, ziua in care s-au implinit 10 ani de cand padurile maramuresene si-au pierdut cel mai vrednic aparator, pe prof. univ. dr. ing. Dorel Chereches.

Prof. univ. dr. ing. Ioan MilescuS “Am venit de doua ori in Baia Mare cu o mare mahnire in suflet. Prima data la inmormantarea bunului meu prieten si coleg, Dorel Chereches, si a doua oara la acest simpozion. Aduc astazi un omagiu celui care a fost un om cult si educat, intreprinzator si loial fata de familie si profesie. Calitatile sale si aptitudinile de care a dat dovada, fixeaza fiecaruia dintre noi repere de urmat. Putem spune fara niciun dubiu ca a fost un lider al generatiei sale, avand valente de necontestat in activitatea sa silvica si universitara”.

Sursa: Informatia Zilei