stiri_2016

Prepelite cu legume

Ingrediente:

Prepeliţe 5 buc, morcovi 300 g, pătrunjel 150 g, ţelină 300 g, ceapă 150 g, unt 100 g, vin negru 100 ml, sos brun 250 g, coniac 50 ml, sare.

Mod de preparare:

Prepeliţele se curăţă de pene, fără a se opări, se trec printr-o flacără, se scot intestinele prin gat, se spală, se şterg cu un ştergar, se freacă cu sare şi se frig într-un vas cu unt (sub capac). Morcovii, pătrunjelul şi ţelina se taie julien, ceapa se toacă mărunt şi se pun în untul rămas de la frigerea prepeliţelor şi se călesc, pană ce legumele s-au înmuiat. Se sting cu vin şi sos brun, se aşează prepeliţele peste legume, iar la sfarşit se adaugă coniacul şi se mai dă un clocot.

Sosul brun (spaniol) este prezentat separat la sectiunea „Sosuri”.