stiri_2016

Premii şi voie bună la consursul tradiţional de cai ”CUPA BUCOVINEI – ROMSILVA”

Cei care au dorit să scape de canicula de afară au ales un mod inedit de a-şi petrece timpul liber. Weekendul acesta a adus în atenţia publicului un eveniment aşteptat cu nerăbdare de iubitorii de cai. Romsilva a organizat la finalul săptămânii cea de a 15-a ediție a concursului de sărituri peste obstacole ”Cupa Bucovinei – Romsilva” la Herghelia Rădăuți, cea mai veche herghelie de pe teritoriul României (înființată la sfârșitul secolului XVIII), în prezent aflată în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor.

Peste 30 de sportivi, care au încălecat 68 de cai, reprezentând 12 cluburi hipice afiliate Federației Ecvestre Române au participat la ediția din acest an, dedicată celor 25 de ani de la înființarea Regiei Naționale a Pădurilor. Tradiționala competiție ecvestră organizată de Clubul Hipic ”Romsilva” atrage de fiecare dată în acest loc cu rezonanță istorică pentru hipologia mondială nu numai sportivii și cai valoroși ai momentului, ci și un public numeros (peste 2500 de persoane) cu o bogată cultură hipică. Interesul publicului a fost stârnit de spectacolul sportiv desfășurat în șirul celor 13 probe, pe diferite nivele de performanță.

Sportivii și caii Clubului Hipic ”Romsilva” au ocupat poziții meritorii în diferite probe spectaculoase ( Proba nr. 8, Nivel D, în oglindă – Locul I. Leonte Ștefan de la Depozitul de armăsari Dumbrava și calul Siglavy Bagdady XVII-2 ) sau probe dedicate celor mai tinere generații de sportivi ( Proba nr. 2, Nivel F, sportivi debutanți – Locul I. Hîj Ștefănuț și calul Siglavy Bagdady XVII-31 și Locul II. Iftinchi Vasile și calul Dahoman XXXIX-49 , de la Herghelia Rădăuți ).

Herghelia Rădăuți este locul în care au fost întemeiate importante rase culturale de cai, precum Shagya arabă, Gidran, Huțulă. Recent, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin Herghelia Rădăuți, pentru activitatea zootehnică meritorie și pentru prestigiul celui mai vechi și mai mare nucleu de rasă Shagya arabă din lume, a fost primită ca membru deplin în cadrul Societății Internaționale a crescătorilor de cai de rasă Shagya arabă- Internationale Shagya-Araber Gesellschaft (ISG).

Sursa: comunicat de presa – RNP – Romsilva