comunicate

Precizări ale Romsilva privind investigația Consiliului Concurenței

Pentru corecta informare a publicului asupra știrilor difuzate în data de 10 ianuarie a.c.,  în spațiul media, referitoare la ”trucarea” unei licitații organizată de Direcția Silvică Hunedoara, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva face următoarele precizări:

În 24 octombrie 2017, pe baza suspiciunilor că două firme participante la o licitație publică electronică ar putea denatura concurența, Direcția Silvică Hunedoara a sesizat Consiliul Concurenței asupra faptului că două din firmele participante aveau același administrator și că au depus propuneri tehnice asemănătoare.

Direcția Silvică Hunedoara a postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, în 12 septembrie 2017, un anunț privind licitația publică pentru servicii de pază a sediului administrativ. După analizarea documentelor depuse, specialiștii Direcției Silvice Hunedoara au constatat că două din firmele participante, respectiv Safety Security SRL și Spartan Pază și Protecție SRL, aveau propuneri tehnice asemănătoare, inclusiv erori de redactare comune, iar cele două companii aveau același administrator.

Direcția Silvică Hunedoara a sesizat imediat Consiliul Concurenței, oferind totodată și documentele care dovedeau intențiile celor două firme participante de a denatura concurența.

Așadar, nu Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a trucat licitația respectivă, ci a prevenit o acțiune care ar fi condus la denaturarea concurenței.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva organizează licitații transparente, publice, având ca obiectiv achiziționarea de bunuri și servicii la cel mai bun raport între calitate și preț, în baza liberei concurențe a companiilor participante la aceste licitații.

BIROUL DE PRESĂ AL REGIEI NAȚIONALE A PĂDURILOR – ROMSILVA

București, 11.01.2018