stiri_2016

Petrochem vrea sa construiasca un hipodrom si un complex turistic la Dor Marunt cu Romsilva

Investiţia se ridică la 65 milioane de euro Compania vrea să dezvolte proiectul în parteneriat cu Romsilva şi Ministerul Mediului

Firma Petrochem Technologies din Constanţa intenţionează să dezvolte un hipodrom, un centru comercial şi trei hoteluri în comuna Dor Mărunt din Călăraşi, împreună cu Romsilva şi Ministerul Mediului, pe actualul teren al hergheliei din localitate, valoarea investiţiei fiind de 65 milioane de euro. „Dorim construirea unui hipodrom naţional şi a unui complex turistic care să includă hoteluri, zone de agrement şi baze de echitaţie”, a declarat Cezar Petrescu, proprietarul firmei Petrochem Technologies, potrivit Mediafax.

Complexul ar include amenajarea unui hipodrom naţional de trap şi galop cu maximum 20.000 de locuri, o pistă pentru concursurile de sărituri, baze de antrenament şi echitaţie şi o bază separată pentru echitaţie în zona Ogoru-Dor Mărunt.

Separat de amplasamentul propus pentru hipodrom, proiectul prevede un centru comercial, trei hoteluri în apropierea bazei de echitaţie, parcare supraetajată, pistă de biciclete pe o lungime de 30 de kilometri în jurul localităţii Dor Mărunt şi două clădiri de birouri.

Firma deţine 70 hectare de teren extravilan şi aproximativ 2.600 metri pătraţi de teren intravilan în Dor Mărunt, unde vor fi construite birourile şi spaţiile tehnice necesare primei faze a proiectului.