stiri_2016

Pateu cu carne de iepure III

Ingrediente:

Pulpă de iepure 1 kg, oţet 9° 100 ml, morcovi 100 g, ceapă 450 g, costiţă afumată 200 g, franzelă 300 g, lapte 300 ml, ouă 3, cartofi 150 g, ulei 100 g, făină 75 g, usturoi 50 g, dafin 3 foi, pătrunjel verde 2 leg, cimbru, piper, sare.

Mod de preparare:

Carnea de iepure se tine 24 ore într-un baiţ preparat din oţet, 500 ml apă, 200 g ceapă tăiată felii, 100 g morcovi daţi pe răzătoare, foi de dafin, mujdei de usturoi, piper şi sare. Se fierbe totul circa 20 min., se lasă să se răcească şi se toarnă peste carnea care a fost pusă într-un vas de mărime potrivită, astfel încât baiţul să acopere carnea. După marinare carnea se trece prin maşina de tocat carne. Franzela se taie felii, se înmoaie în lapte şi se stoarce. Restul de ceapă se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Cartofii se curăţă şi se dau pe răzătoare, iar verdeaţa se toacă mărunt. Se amestecă apoi carnea cu pâinea, cartofii, ceapa şi verdeaţa. Se adaugă ouă, piper, mujdei de usturoi, cimbru si sare şi se omogenizează bine compoziţia. Costiţa se taie felii subţiri, ca care se tapetează un vas de cuptor, se aşează pateul în vas şi se acoperă vasul cu o foaie subţire de cocă preparată din făină şi apă. Se dă vasul la cuptor timp de 50 de minute, se scoate din cuptor, se îndepărtează foaia de cocă şi se porţionează pateul. Se serveşte cu piure de cartofi şi salate de legume sau murături.