stiri_2016

Pareri si dezbateri despre Codul Silvic

Doua prevederi surpriza

Intalnirea de la Moneasa se pare ca nu a fost una rodnica, fiindca, desi reprezentantii ocoalelor silvice din tara prezenti acolo si-au expus punctele de vedere, reprezentantii ministerului au venit cu lectia invatata si au tinut forma promovata de Lucia Varga. Ba mai mult decat atat, alte doua noi prevederi este foarte posibil sa fie adaugate la propunerile existente: firmele care produc mobila (produsul finit) sa aiba drept de preemtiune la licitatiile de masa lemnoasa organizate de ocoale in depozite si sa nu poata licita un agent economic mai mult de 35% din masa lemnoasa la o licitatie.

Sursa: gazetadebistrita


Guvernul a pus gând rău micilor firme de prelucrare a lemnului

Proiectul Noului Cod Silvic aprinde spiritele în pădurile României. Micii procesatori susţin că modificarea legii este făcută în favoarea marilor companii de prelucrare a lemnului şi că după intrarea în vigoare a noilor reglementări, piaţa lemnului va fi controlată doar de firme mari din străinătate.

Ministrul Pădurilor şi Apelor, Lucia Varga, a declarat în repetate rânduri că noul act normativ vrea să reducă defrişările necontrolate şi furturile de material lemnos. Lucia Varga a declarat că principiile Noului Cod Silvic sunt în număr de patru.

Sursa: glasul-hd.ro