stiri_2016

Padurea Copiilor a prins viata

Alergatorii ViitorPlus din cadrul Raiffeisen Bucharest International Marathon au strans fonduri pentru plantarea primilor 7.500 de puieti din Padurea Copiilor.
Intre 7-9 octombrie 2011, ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila a fost prezenta la cea de-a patra editie a Maratonului International al Bucurestiului, fiind pentru al III-lea an consecutiv cauza de mediu a evenimentului sportiv.
Pentru 68 dintre alergatorii inscrisi la diversele competitii, miza participarii a fost mai mult decat competitionala, ei au ales sa alerge pentru Padurea Copiilor.
Padurea Copiilor este un nou proiect ViitorPlus, dezvoltat sub umbrela programului Adopta un copac! cu scopul de a planta si ingriji cate un puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania, in incercarea de a aplica conceptul de drept intergenerational: „O generatie planteaza copaci si o alta se bucura de umbra”, in cuvinetele lui Mihai Adrian Negru, unul dintre alergatorii ViitorPlus la cursa de semimaraton. Pentru inceput, obiectivul este plantarea a 30.000 de puieti, cate unul pentru fiecare nou-nascut din Bucuresti.
Intr-o actiune temerara, alergatorii ViitorPlus au fost incurajati sa stranga fonduri pentru a sustine Padurea Copiilor, astfel ca eforturile lor cumulate s-au concretizat in atragerea de donatii si sponsorizari in echivalentul a 7.500 de puieti ce urmeaza sa fie plantati in primavara viitoare. In continuare, ViitorPlus incurajeaza contributia donatorilor si sponsorilor pentru atingerea obictivului de 30. 000 de puieti, doantii online fiind posibile pe www.viitorplus.ro/doneaza.
Pe langa ajutorul organizatoric acordat mai ales pe segmentul de inscrieri la maraton, echipa ViitorPlus impreuna cu cei peste 100 de voluntari implicati au implementat solutii sustenabile de colectare a deseurilor in vederea reciclarii cu scopul diminuarii amprentei de carbon generate de un asemenea eveniment de anvergura. La finele celor 3 zile de competitii, Recicleta a strans peste 186 kg de carton si 110 kg de PETuri .
Printre principalii sustinatori ai alergatorilor se numara GDF Suez Energy Romania, KPMG, ING Asigurari de Viata, RHS. La realizarea acestor rezultate si-au adus contributia si Violeta’s Vintage Kitchen, Body Exprim, Organic Baby Bio Shop, Clubul Sportiv Soul Fighters, Cocon, Gradinite.com, Ro Club Maraton, Steysha School of Irish Dance, Asociatia Sportiva de Scrima „Engarde”, Viva Sport, Centrul de Nutritie Superfit, LumeaBuna.ro, RomaniaPozitiva, CentruldePresa.ro, Sustinem.info, Calendare Evenimente, Stiuunloc.ro., Active Center.
O contributie la fel de importanta a avut-o si Iulian Ifrim, coordonator in cadrul asociatiei ViitorPlus al proiectului Sacosa de Panza care s-a inscris si a alergat pentru Padurea Copiilor la cursa de 42 de km: „vreau sa alerg pentru paduri, nu as fi alergat daca nu era o cauza”.
ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila este o organizatie nonprofit care de 5 ani deruleaza proiecte de impadurire, reciclare, educatie si constientizare, productie de confectii textile naturale, constructie de colectoare solare si dotare a unor obiective sociale cu sisteme de incalzire a apei menajare ce utilizeaza energia soarelui, proiecte ce contribuie la solutionarea unor probleme sociale si de mediu in diferite zone ale tarii precum Bucuresti, Constanta, Calarasi, Prahova, Ilfov, Salaj si Teleorman.
„Adopta un copac!” este un program dezvoltat de ViitorPlus pentru impadurirea terenurilor degradate, ce are la baza proiecte tehnice realizate de specialisti. Activitatile includ atat plantarea arborilor, cat si ingrijirea padurii timp de 5 ani, pana ce aceasta atinge stadiul in care nu mai are nevoie de lucrari de intretinere pentru a supravietui. Fondurile atrase prin acest proiect provin din surse private, donatii in bani, hartie pentru reciclare, din vanzarea bradutilor de Craciun in ghiveci sau din taxe de participare la evenimente sportive si din sponsorizarile companiilor ce urmaresc prin proiectele de CSR pe care le dezvolta sa-si compenseze emisiile de dioxid de carbon pe care le genereaza activitatile pe care le desfasoara sau sa incurajeze comportamentele prietenoase cu mediul ale angajatilor.
Recicleta este un proiect ViitorPlus, primul proiect neutru in carbon din Romania, care are ca scop colectarea deseurilor de hartie din birouri spre a fi reciclate. Transportul hartiei este asigurat de cargo-biciclete, unice in Romania, conduse de persoane defavorizate, carora li se asigura astfel un loc de munca.
Sacosa de panza este un proiect ViitorPlus ce-si propune sa ofere o alternativa ecologica si naturala la pungile de plastic.Sacosele sunt realizate din bumbac si sunt lucrate de persoane in dificultate si persoane cu dizabilitati.

Gabriela Ticu – Responsabil Marketing si Comunicare

E-mail: gabriela.ticu[at]viitorplus.ro , viitorplus[at]viitorplus.ro

Web-site: http://www.viitorplus.ro