stiri_2016

Organizarea Ocolului Silvic Sâpcea Cugir,

Organizarea şi funcţionarea Ocolului Silvic Sâpcea Cugir RA intră din nou în atenţia consilierilor locali care vor avea de votat două proiecte de hotărâre în şedinţa de joi privind componenţa Consiliului de Administraţie şi Regulamentul unităţii.

La capitolul “obiective”, pe durata derulării mandatului de patru ani, aceştia trebuie să asigure “gestionarea durabilă a pădurilor astfel incât să îşi menţină şi să îşi amelioreze biodiversitatea, productivitatea, capacitatea de regenerare, vitalitatea, sănătatea şi să asigure în prezent şi viitor capacitatea de a exercita funcţiile multiple ecologice, economice şi sociale permanente la nivel local, fără a crea prejudicii altor ecosisteme”. De asemenea, se ocupă de “valorificarea superioară a tuturor resurselor pădurilor din administrarea regiei in conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice”.

În cifre, vor trebui să asigure profit brut pentru OS Sâpcea de 150.000 lei, în activitatea cu 28 de angajaţi şi punere în valoare a 15.766 mc de lemn. Alte activităţi sunt de regenerare a pădurii pe I suprafaţă de 17,9 hectare, lucrări de îngrijire pe 80 de hectare şi întreţinere drumuri forestiere cu un total de 242.725 mp.

Sursa: cugir alba 24