stiri_2016

Ocolul Silvic Privat va functiona ca orice ocol silvic autorizat

În cel mult două săptămâni, pădurarii de la noul Ocol Silvic Privat de la Fitioneşti vor putea marca primii arbori, a anunţat ieri după-amiază, la o întrunire cu proprietarii de păduri din localitate, primarul Iordache Cazacu. Acesta a adăugat că autorizaţia pentru marcare se află deja la ITRSV Focaşni, urmând a fi semnată de inspectorul şef Alexandru Lefter. „Mai rămâne de rezolvat problema ciocanelor de marcat, dar şi pe acestea le vom primi în câteva zile”, a precizat edilul.

Iordache Cazacu a mai ţinut să-i informeze pe săteni în ce mod îşi va desfăşura activitatea ocolul silvic privat, ce drepturi şi obligaţii vor avea din momentul în care vor semna contractul cu acesta. „Ocolul Sivic Privat din Fitioneşti va funcţiona la fel ca toate celelalte ocoale auto-rizate din ţară. Ca şi până acum, aveţi dreptul să tăiaţi şi să transportaţi arborii numai după ce veţi avea documente legale. La fel, veţi putea să vindeţi lemnul cui vreţi, dar trebuie să justificaţi cantitatea, altfel veţi fi suspectaţi de furt”, a precizat el.

Iordache Cazacu a mai anunţat că nici în privinţa marcării arborilor nu vor fi schimbări, în sensul că aceasta se va realiza după un program prestabilit.
Sursa: Monitorul Vrancea