stiri_2016

Murele sunt superfructe

Nu numai că murele sunt gustoase şi nu plăteşti nimic pentru ele dacă locuieşti în lângă o pădure, dar conţin şi numeroşi nutrienţi care pot preveni apariţia unor boli.

În primul rând, murele sunt cunoscute pentru nivelul ridicat de vitamina C pe care îl conţin, vitamină importantă pentru funcţionarea corectă a organismului nostru.

“Vitamina C este vitală pentru sistemul nostru imunitar şi pentru sănătatea cardiovasculară şi ajută la scăderea tensiunii. De asemenea, ajută la absorbţia fierului, ceea ce înseamnă că previne anemia”, a explicat specialista Ursula Arens, citată de Daily Mail.

 Murele sunt bune şi pentru menţinerea sănătăţii digestiei, deoarece sunt bogate în fibre.

 Murele sunt bogate şi în taninuri, adică pot trata diverse răni: “Dacă sunt folosite direct pe piele, întăresc ţesuturile şi vasele de sânge, diminuând sângerarea”, a spus Sarah Wilson, de la Princess Grace Hospital, Londra.

 Nici când vine vorba de cancer, murele nu sunt mai prejos – conţin o substanţă numită C3G, care face parte din grupul compuşilor cunoscuţi sub denumirea de flavonoide, ce sunt benefici în combaterea cancerului de piele şi cancerului la plămâni.

 Murele pot proteja şi vederea, pentru că au în componenţă luteină, care protejează ochiul de formarea petelor galbene şi de radiaţiile ultraviolete.

 O mână de mure este de ajuns pentru a lua jumătate din cantitatea de magneziu recomandată de specialişti pe zi, ceea ce înseamnă că sunt o sursă bună de minerale.

 Murele conţin şi acid folic, care joacă un rol important în diviziunea celulară, iar femeile însărcinate sunt sfătuite să consume mure pentru a reduce şansele de apariţie a defectelor din naştere la copii.
Sursa: Ghimpele