Vineri, 15 Decembrie 2017
Prahova
Dragoș Ciomag predă lecția profitului la Direcția Silvică Prahova! PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Prahova
Joi, 17 Decembrie 2015 13:26

Domnule director, Dragoș Gabriel Ciomag, spuneți-ne, în primul rând, câteva cuvinte despre dumneavoastră, despre activitatea profesională a dvs…

Citeşte mai mult...
 
INTERVIU PH ONLINE- Dragos Ciomag, seful Directiei Silvice Prahova PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Prahova
Marţi, 30 Octombrie 2012 10:40
Directorul Direcţiei Silvice Prahova, Dragoş Ciomag, dă, într-un interviu acordat PH-online, sfaturi eco prahovenilor şi vorbeşte despre incidentele din ultima perioadă referitoare la atacurile urşilor, dar şi despre comportamentul neadecvat al oamenilor în raport cu aceste animale.
Citeşte mai mult...
 
Directia Silvica Prahova exporta macese bio in Germania PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Prahova
Luni, 03 Octombrie 2011 08:10

Forfota mare in zonele unde cresc macesele. Padurarii si zilierii aduna de zor fructele. Pana acum, la Directia Silvica Prahova s-au strans 80 de tone. O societate din Germania va cumpara macesele pentru a le folosi in industriile alimentare si farmaceutice.

Citeşte mai mult...
 
Proprietarul primei plantatii de mure altoite din Romania traieste in comuna Cosminele PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Prahova
Joi, 18 August 2011 08:50

Aproape ca nu trece saptamana fara ca la poarta lui nea Ion Vasile Moraru (in foto), din comuna Cosminele – sat Poiana Trestiei, sa nu bata vreun strain. Fie din localitatile invecinate, fie din cele mai indepartate judete ale tarii. Cu totii sunt manati de aceeasi curiozitate: sa vada cum arata "pe viu" o plantatie de...mure altoite, despre care au auzit cate ceva pe un post de televiziune. Pentru ca nea Moraru este primul roman care a infiintat o asemenea plantatie si care, astazi, se intinde pe 5.000 mp. Pe langa faptul ca la maturitate fructele sunt de doua-trei ori mai mari fata de cele crescute in padure, ramurile murelor altoite n-au nici tepi.Intreaga poveste a inceput in 2004, cand o cunostinta i-a adus cativa butasi tocmai din Olanda.

Citeşte mai mult...
 
Ritmul de exploatare a masei lemnoase, in crestere PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Prahova
Marţi, 19 Iulie 2011 12:56

In prima jumatate a anului, silvicultorii Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva au recoltat, din fondul forestier proprietate publica a statului, cantitatea de 3. 698.000 de metri cubi de masa lemnoasa. Acest ritm de recoltare este, spun reprezentantii regiei, superior ultimilor trei ani de activitate, confirmand trendul ascendent al pietei lemnului din ultima perioada. Din totalul masei lemnoase recoltate, 64,5 la suta a fost valorificata prin licitatii "pe picior", 17 la suta prin intermediul prestarilor de servicii contractate cu firme autorizate, iar 18,5 la suta a fost exploatata in regie proprie.

Sursa: Prahova

 
Prahova - Zmeura de la Gornet s-a uscat din cauza crizei PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Prahova
Marţi, 05 Iulie 2011 09:16

Comuna prahoveana Gornet a rupt, ani la rand, gura multor state din Europa Centrala si de Vest cu productia de zmeura adunata, in fiecare inceput de vara, din gospodariile locuitorilor. Criza si-a spus, insa, cuvantul si in aceasta privinta. Exporturile de altadata au intrat deja in istorie. S-a dus vremea cand cantitati impresionante de zmeura 100% naturala – netratata – luau drumul Germaniei, Spaniei si Italiei. Primarul comunei, Ion Petrescu, ne-a declarat, ieri, ca "laolalta cu economia romaneasca, a murit si zmeura de la Gornet, iar sarbatoarea care era in urma, cu cativa ani, la culesul acestui fruct, cand aproape toata suflarea din comuna isi lua concediu si camioanele din strainatate stateau la rand pentru zmeura

Sursa: Prahova

 


SEO Romania