Vineri, 15 Decembrie 2017
Caras-Severin
Zeci de tone de păstrăv ieftin rămase nevândute în Caraş Severin. PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Caras-Severin
Miercuri, 14 Septembrie 2016 17:44
Direcţia Silvică Caraş-Severin (DSCS) nu are cui să vândă zeci de tone de păstrăv, chiar dacă preţul este mult mai mic decât cel al pieţei. Păstrăvul a ajuns la greutatea optimă de consum şi trebuie comercializat, dar reprezentanţii direcţiei spun că la ultima licitaţia s-au adjudecat doar 10 tone.
Citeşte mai mult...
 
S-a rupt “frăția” dintre firme și silviculori PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Caras-Severin
Joi, 21 Ianuarie 2016 21:12

Licitațiile pentru lemn cu mese întinse, mâncare de calitate și muzică bună sunt de domeniul trecutului. Cel puțin, în acest zile “sumbre” pentru operatorii economici din industria forestieră. Aceștia sunt supărați că Romsilva îi bagă în faliment. Din cauza prețurilor mari!

Citeşte mai mult...
 
Pădurarii din România și-au dat întâlnire în Caraș-Severin! PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Caras-Severin
Luni, 05 Octombrie 2015 19:38

Pădurarii din România și-au dat întâlnire la sfârșitul săptămânii trecute în stațiunea Băile Herculane, din Caraș-Severin. La întâlnire, derulată în prezența șefului Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, Adam Crăciunescu, au participat și reprezentanți ai silvicultorilor din Republica Moldova. Cu această ocazie a fost ales și cel mai bun pădurar din România, un concurs cu tradiție în rândul silvicultorilor, derulat deja de zeci de ani.

Citeşte mai mult...
 
Bureti putini si plini de viermi. PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Caras-Severin
Luni, 14 Iulie 2014 10:45
Daca in fiecare primavara faceau o gramada de bani din colectarea de la populatie a ciupercilor de padure, in acest an lucrurile au mers mai prost ca niciodata. In localitatile unde sunt infiintate centre pentru preluarea ciupercilor, oamenii au adunat doar cateva kilograme din padure. Temperaturile oscilante au facut ca buretii sa fie foarte rari si plini de viermi, lucru care nu prea este pe lacul colectorilor.
Citeşte mai mult...
 
Consiliul Judeţean CS continuă războiul cu transportatorii de lemn PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Caras-Severin
Miercuri, 05 Martie 2014 17:19

Judeţul Caraş-Severin dispune de o reţea de drumuri judeţene în lungime totală de 878 de Km, din care aproape 750 de Km sunt în zonă de deal şi munte. Proiectate şi dimensionate pentru un trafic specific anilor 70, în prezent sub acţiunea traficului intens şi greu, sunt tot mai degradate. Consilierii judeţeni au aprobat în plenul ultimei şedinţe, o majorare a taxelor de folosinţă a drumurilor judeţene pentru maşinile de mare tonaj.

Citeşte mai mult...
 
Ţiriac a cumpărat o pădure de la prinţul Paul PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Caras-Severin
Miercuri, 29 Ianuarie 2014 13:43

Potrivit viceprimarului din comuna Vermeş, Ion Ţiriac ar fi cumpărat de la prinţul Paul al României 704 hectare de pădure, la jumătatea acestei luni.

Citeşte mai mult...
 
Directia Sivlica Caras Severin duce lipsa de agenti economici PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Caras-Severin
Luni, 15 Octombrie 2012 10:49

Agenţii economici nu pot exploata tot ce Direcţia Silvică oferă la licitaţii. Suprafaţa totală a fondului forestier proprietate publică a statului administrat de Direcţia Silvică Caraş-Severin este de 324.552 ha, din care 317.878 ha sunt păduri.

Citeşte mai mult...
 


SEO Romania