Vineri, 15 Decembrie 2017
Pădurile deţinute de Universitatea americană Harvard în judeţul Buzău ar fi intrat în posesia fondului suedez de investiţii GreenGold PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Buzau
Luni, 11 August 2014 00:00

Un fond de investiţii din Suedia, GreenGold, este, mai nou, cel mai important deţinător de păduri din România. Suedezii ar fi intrat, se pare, în regim de urgenţă în posesia unei părţi din pădurile deţinute anterior de Universitatea Harvard.

Universitatea Harvard deţine suprafeţe întinse de păduri în toată lumea. În România au intrat în această afacere prin firma Scolopax, care era, până de curând, cel mai important proprietar de păduri din România. Un scandal lăsat cu arestări la nivelul conducerii firmei a făcut ca Harvard să se retragă din afacerea din România, evitând să-i fie asociat numele cu arestările. “Fondul Harvard”, cum i se spunea, a fost preluat în regim de urgenţă de către un fond de investiţii suedez, Greengold, condus de doi români din Sibiu. Fondul suedez ar fi acum unul dintre cei mai importanţi proprietari de pădure, alături de Romsilva şi Biserică.

Sursa: jurnaluldebuzau 

Share

Distribuie pe:

 
SEO Romania