stiri_2016

Botosani – Liber prelungit la vanatoarea de iepuri

Vesti bune pentru pasionatii de vanatoare. In aceasta perioada este deschis sezonul de vanatoare pentru iepuri, caprioare si mistreti, ceea ce ofera iubitorilor acestui sport noi ocazii de a captura trofee. 

115 euro fata TVA costa un iepure exportat in Italia 

Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Botosani informeaza ca pana pe 31 ianuarie este deschis sezonul de vanatoare la iepuri si pana pe 15 februarie la mistreti. in topul celor mai vanate animale din judet se inscriu iepurele, mistretul si capriorul. incepand de la jumatatea lunii ianuarie se va deschide si vanatoarea de iepuri vii, animale ce vor lua drumul Italiei, pentru a popula padurile din peninsula. Din cele 17 fonduri de vanatoare pe care directia le administreaza se vor recolta 200 de exemplare de iepuri. Recoltarea animalelor se face doar pe fondurile de vanatoare pe care Directia Silvica le are sub administrare. Numarul de exemplare de specii de vanatoare care se recolteaza sunt aprobate de Ministerul Agriculturii in baza lucrarii de evaluare care se intocmeste in fiecare an. Recoltarea acestor animale nu este una tocmai usoara. Chiar daca operatiunea de capturare este dificila, reprezentantii Directiei Silvice spun ca este mult mai eficient sa exporte iepuri vii decat sa-i vanda in tara. Iepurii vor ajunge insa in peninsula abia dupa ce sunt supusi timp de mai multe zile unor controale sanitar-veterinare.

Efectivul de iepuri pentru acest an de vanatoare, care este diferit de anul calendaristic, adica incepe la 15 mai 2011 si se incheie la 15 mai 2012, este de 99 de iepuri, din care au fost vanate pana acum 31de exemplare, 68 de mistreti, din care au fost vanati 38 si 60 de capriori.

Sursa: http://evenimentuldebotosani.ro