stiri_2016

Jaf masiv, in padurea Turburea

Peste o sută de cetăţeni din satele comunei Turburea reclamă atât la autorităţile locale cât şi la cele judeţene, dar şi la instanţa de judecată, faptul că suprafeţele lor de pădure, pe care le-au deţinut până la naţionalizare, le sunt furate acum de sub ochii lor. Oamenii acuză reprezentanţii Ocolului Silvic Turceni pentru că, în opinia lor, în mod abuziv, pădurarii acestui ocol taie masiv din pădurea neretrocedată a localnicilor, ascunzându-se în spatele unor documente de transport.

Problema a ajuns şi pe masa consilierilor locali din Turburea, care vineri, într-o şedinţă extraordinară, au hotărât să facă demersuri pentru stoparea accesului pădurarilor de la Ocolul Silvic Turceni, să taie lemne din pădurea în cauză.
Constantin Văculete este unul dintre localnicii din Turburea, în vârstă de 70 de ani, care, la fel ca şi alte persoane de aici, au avut de suferit în urma abuzului săvârşit în mod repetat în Pădurea Turburea. Omul povesteşte că primele tăieri abuzive din pădurea neretrocedată s-au făcut cam în urmă cu trei ani de zile. Dacă atunci localnicul a văzut în urma pădurarilor rămase cioate şi crengi pe ici şi acolo, acum însă s-au defrişat, la propriu, întregi suprafeţe din pădure. Pe o suprafaţă de 7 hectare, Pădurea Turburea a fost “pieptănată” de cei mai falnici arbori. S-a tăiat tot ce a fost mai bun, mai falnic, mai bun de vânzare, motivaţia celor de la Direcţia Silvică Gorj fiind că arborii în cauză ar fi fost bolnavi.

Sursa: Goreanul