stiri_2016

Întrevedere a Președintelui Senatului României cu Președintele Asociației Industriașilor din Austria

Președintele Senatului României, domnul Crin Antonescu, a avut miercuri, 6 noiembrie a.c., o întrevedere cu domnul Georg Kapsch, Preşedintele Asociaţiei Industriaşilor din Austria, cea mai veche organizaţie de profil din Europa, cu peste 4200 de membri.
Discuțiile au arătat interesul reciproc pentru consolidarea relațiilor dintre cele două părţi. Oficialul român a subliniat rolul important al prezenţei austriece în România, Asociaţia Industriaşilor acoperind tot spectrul economic, politic, social şi de educaţie din Austria.
La rândul său, Georg Kapsch a arătat că educaţia reprezintă principalul motor de la care trebuie să se pornească în dezvoltarea economică a unei ţări. Reprezentantul austriac a spus că România și Austria pot juca un rol important în configurarea și aplicarea politicilor europene și euroatlantice. În acest sens, Georg  Kapsch şi-a arătat interesul pentru Strategia Uniunii Europene privind Regiunea Dunăreană, având în vedere că fluviul reprezintă o premisă vitală de cooperare între ţările şi popoarele pe care le marchează.
Preşedintele Asociaţiei Industriaşilor din Austria a menţionat că pentru ţara sa este foarte important domeniul securităţii si stabilităţii legislative care să asigure Austriei un bun şi sigur climat de implementare a proiectelor şi a investiţiilor, susţinând că doreşte să sprijine România în cât mai multe domenii.
Preşedintele Senatului României a asigurat partea austriacă de faptul că toate forţele politice din România recunosc nevoia de investiţii străine pe teritoriul ţării noastre şi că menţinerea cotei unice la nivelul de impozitare de 16% este o dovada de stabilitate şi de siguranţă.
„România este interesată de cooperarea în cadrul Uniunii Europene cu toate statele membre şi indiferent de culoarea politică a celor care guvernează astăzi dar şi a celor care vor guverna în viitor, orientarea pro-occidentală a ţării noastre este ireversibilă”, a punctat Crin Antonescu.

Sursa: comicat de presa Senat