stiri_2016

Iepure cu sos vanatoresc

Ingrediente:

Carne de iepure 1 kg, slănina afumată 100 g, ulei 150 g, ceapă 100 g, morcovi 100 g, ţelină 100 g, făină 50 g, bulion 50 g, vin 200 ml, oţet 9° 25 ml, dafin 2 foi, cimbru, piper, sare.

Mod de preparare:

Carnea de iepure se împănează cu slănină, se sărează şi se lasă să stea o oră. Se aşează apoi într-o tavă împreună cu legumele tăiate felii şi 100 g ulei, se dă tava la cuptor la un foc potrivit, stropindu-se friptura din când în când cu sosul format. Când este gata, se scoate carnea din tavă, se pasează sosul şi legumele şi se aşează carnea în sos. In restul de ulei se căleşte făina, se stinge cu bulion, apă, vin şi oţet, se lasă să fiarbă 20 min., se şi se adaugă la carne, împreună cu cimbrul, foile de dafin, sarea şi piperul şi se mai fierb 10 min. Se taie carnea felii subţiri şi se serveşte cu garnituri din paste făinoase, sau găluşte şi sos.