stiri_2016

Hunedoara – Amenzi de 11.000 lei pentru infractiuni la regimul silvic

Poliţiştii hunedoreni au aplicat sancţiuni de peste 10 mii lei unor hunedoreni care nu au putut prezenta documentele de provenienţă a lemnului pe care se pregăteau să îl prelucreze, confiscând totodată peste 9 metri cubi de masă lemnoasă.

Poliţiştii au identificat, pe raza comunei Bucureşci, o instalaţie de prelucrare material lemnos, unde era depozitat un volum de 9,512 mc de lemn de lucru pregătit pentru prelucrare. Proprietarii instalaţiei nu au putut prezenta avize de însoţire pentru materialul lemnos sau alte documente legale de provenienţă prevăzute de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare. Poliţiştii au aplicat o amendă în valoare de 2.000 lei şi au dispus confiscarea materialului lemnos.

Un alt control a fost efectuat la o societate comercială din municipiul Brad. Aici poliţiştii au stabilit că nu s-a operat în sistemul informaţional de urmărire masă lemnoasă avizele de însoţire primare cu volumele aferente în vederea calculării rezultatului exploatărilor, motiv pentru care au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 9.000 lei.

Sursa: Gazeta de Dimineata