stiri_2016

Holzindustrie Schweighofer începe operațiunile în fabrica de la Reci

Holzindustrie Schweighofer a început operațiunile în fabrica de cherestea de la Reci, județul Covasna, după obținerea tuturor autorizațiilor necesare pentru funcționare, acesta reprezentând un proiect important pentru industria lemnului din România, precum și pentru comunitatea locală.

Cu o suprafață de 70 de hectare și o capacitate de debitare de 800.000 de metri cubi de lemn rotund pe an provenit din păduri gospodărite durabil, noua fabrică va constitui o investiție de 150 de milioane de euro.

Continuând tradiția de a fi un angajator de top în industrie, fabrica din Reci va ajunge la un număr de 650 de angajați (la capacitate maximă), oferind oportunități de training și calificare direct în unitate. Mai mult decât atât, pe baza experienței din alte fabrici, compania estimează că alte 2.000 de locuri de muncă vor fi create în industriile conexe.

Astfel, Holzindustrie Schweighofer își reafirmă angajamentul de a contribui la dezvoltarea piețelor și a comunităților în care operează prin generarea de oportunități profesionale pentru forța de muncă locală și prin diversificarea și sprijinirea activităților economice în aceste zone.

Cifre cheie – Fabrica de cherestea de la Reci

• investiție de 150 milioane euro;

• 650 angajați la capacitate maximă;

• 2.000 locuri de muncă create în industrii conexe;

• capacitate de debitare de 800.000 metri cubi de lemn rotund / an.

Sursa: comunicat de presa schweighofer.at