stiri_2016

Harghita – Importante rezultate inregistrate de politisti pe linie silvica

Două persoane din comuna Frumoasa au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 1.800 de lei, iar reprezentanţii unei societăţi comerciale din Bilbor sunt cercetaţi penal pentru tăierea ilicită a 357 de arbori, în valoare de peste 22.000 de lei

În data de 23.04.2012 la ora 08:30, în urma unei acţiuni pe linie silvică desfăşurată pe raza comunei Frumoasa, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Miercurea-Ciuc i-au depistat pe B.L. de 32 de ani, din comuna Frumoasa şi J.A. de 26 de ani, din comuna Lunca de Jos, care au tăiat şi au sustras dintr-o pădure a Composesoratului Frumoasa, trei arbori de esenţă molid nemarcaţi de organele silvice, cu un volum de 1,71 mc, în valoare de 221 de lei.

În acest caz s-a luat măsura ridicării în vederea confiscării a materialului lemnos, iar cei doi au fost sancţionaţi contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare totală de 1.800 de lei.

În aceeaşi zi, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Topliţa s-au sesizat cu privire la faptul că în cursul lunilor martie – aprilie a.c., muncitorii unei societăţi comerciale din comuna Bilbor au tăiat de pe picior fără drept şi au sustras 357 de arbori de esenţă răşinoase, specia molid, cu un volum de 175,83 mc, din fondul forestier proprietatea Primăriei Ruşii Munţi, administrat de Ocolul Silvic Broşteni, valoarea pagubei produse fiind de 22.632,57 de lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii vinovăţiei acestora, pentru care va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa.

Sursa: politiaharghita.ro