stiri_2016

Grupul austriac Schweighofer preia fabrica de cherestea din Kodersdorf, regiunea Saxonia, Germania de la Grupul Klausner.

Cu această achiziție, Schweighofer își extinde capacitatea sa în industria lemnului aproape de punctul de întâlnire a granițelor dintre Germania, Polonia și Republica Cehă. Principalele motive pentru achiziția fabricii din Kodersdorf au fost – pe lângă locația optimă din punct de vedere logistic – echipamentul modern și oportunitățile de extindere pe care le oferă platforma industrială.

Contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat de ambele companii în Munich și a fost înaintat spre aprobare autorităților competente statutare. Este de așteptat ca această tranzacție să fie încheiată la sfârșitul lunii septembrie. Ambele companii au convenit asupra confidențialității prețului de achizițe. 

Gerald Schweighofer afirmă despre această achiziție: „Acest pas este foarte important pentru Grupul Schweighofer. Prima noastră unitate din Germania ne va da posibilitatea să accesăm o nouă piață importantă și să ne extindem pe viitor de aici.”

O poziție centrală într-un punct de întalnire a trei granițe din estul Europei Fabrica de cherestea Klausner Holz din Saxonia este echipată modern și a fost construită acum zece ani pe o platformă ce permite spațiu suficient pentru extindere. 

Aprovizionarea cu materie primă este foarte bună în regiune. Costurile de transport pot fi menținute la un nivel foarte scăzut datorită localizării centrale și conexiunilor de transport. Înafară de acestea, fabrica deține o bază excelentă de clienți și furnizori.

Fabrica de cherestea s-a specializat în prelucrarea lemnului de rășinoase și are o capacitate anuală de debitare de 1,2 milioane m3. Camerele de uscare sunt eficiente din punct de vedere energetic fiind alimentate cu căldură de la centrala proprie. Capacitatea anuală de rindeluire este de aproximativ 400.000 m3. 

La momentul actual, în fabrică, lucrează aproximativ 250 de angajați. Se intenționează extinderea afacerii pe termen mediu și prin urmare se așteaptă, de asemenea, creșterea numărului de angajați.

Friedrich Klausner afirmă: „Grupul Schweighofer este, de asemenea, o afacere de familie de succes și are o tradiție îndelungată în prelucrarea lemnului. Prin urmare am găsit cumpărătorul potrivit pentru fabrica noastră din Kodersdorf.”

Sursa: comunicat de presa

Holzindustrie Schweighofer România
Madalina Martinas
T: +40 230 207 385
madalina.martinas@schweighofer.ro