stiri_2016

Friptura de iepure cu sos de smantana

Ingrediente:

Carne de iepure (pulpă) 1 kg, slănină afumată 100 g, ulei 100 g, morcovi 100 g, ţelină 100 g, ceapă 150 g, bulion 50 g, făină 20 g, smântână 300 g, piper, sare.

Mod de preparare:

Carnea de iepure se şterge cu un prosop şi se împănează cu slănină, se freacă cu sare şi se aşează într-o tavă. Alături de carne se aşează zarzavatul de supă tăiat feliuțe şi ceapa tocată. Se toarnă în tavă 100 g de ulei şi se dă tava la cuptor. In timpul frigerii se stropeşte carnea cu sosul format. Când carnea este gata, se scoate pe un platou, iar sosul rămas în tavă se amestecă cu apă şi bulion, se fierbe 30 min. şi se pasează. Se adaugă smântână amestecată cu făina, se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se mai fierbe 15 min. Friptura de iepure se serveşte cu garnituri de legume şi sos de smântână.