stiri_2016

Fazan cu ciuperci

Ingrediente :

Fazan 1 buc, slănină afumată 100 g, unt 150 g, ceapă 100 g, ciuperci 600 g, făină 50 g, lapte 300 ml, smantana 250 g, maghiran, piper, sare.

Mod de preparare :

Fazanul se lasă să se fezandeze 5-6 zile (în frigider), i se smulg penele, se trece printr-o flacără, se scot intestinele, se spală, se şterge bine, se presară în interior cu un praf de maghiran, se freacă cu sare şi piper, se înveleşte în felii de slănină, care se leagă cu aţă de bumbac. Se aşează fazanul într-o tavă cu puţin unt şi puţină apă şi se frige la cuptor sub capac timp de circa 20 minute. In timpul frigerii se stropeşte cu sosul format în tavă. Din 50 g unt, făină, lapte şi smântână se prepară un sos alb, care se lasă să fiarbă 20 min. şi se strecoară. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în restul de unt. Se adaugă ciupercile tăiate julien, se călesc 15 minute şi se toarnă peste sosul alb, împreună cu zeama formată în tava cu friptură. Se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se fierbe încă câteva minute. Se porţionează fazanul şi se serveşte cu garnitură de legume şi sos de ciuperci.