stiri_2016

Fabrica de la Reci va aduce la buget contributii anuale de peste 6,8 milioane de euro

Holzindustrie Schweighofer a inceput operatiunile in noua fabrica de chesterea de la Reci, judetul Covasna. Acest proiect reprezinta o investitie de 150 milioane de euro si va genera 650 de locuri de munca direct in fabrica si alte peste 2.000 de locuri de munca in regiune.

Noua fabrica, a carei constructie a inceput in luna decembrie  a anului 2013, are o suprafata de 70 de hectare si o capacitate de debitare anuala de 800.000 m3 lemn rotund, provenit exclusiv din paduri administrate durabil din Romania si din alte tari precum Polonia, Ungaria, Austria, Croatia, Slovenia etc. In urma acestei investitii, Holzindustrie Schweighofer devine unul dintre cei mai mari angajatori privati din zona. In prezent, fabrica are peste 300 de angajati, insa numarul acestora va ajunge la 650, la capacitate maxima. De asemenea, in baza experientelor anterioare, din celelalte fabrici, compania estimeaza ca alte peste 2.000 de locuri de munca vor fi generate in industrii conexe, datorita colaborarii cu alte firme. In acelasi timp, Holzindustrie Schweighofer va fi unul dintre principalii contribuabili din judetul Covasna, intrucat fabrica de la Reci va aduce la buget contributii anuale de peste 6,8 milioane de euro prin plata de taxe si impozite.

  „Inca de la inceputul investitiei de la Reci, am avut increderea ca acest proiect va contribui la dezvoltarea industriei de prelucrare a lemnului, precum si la cresterea economica a judetului Covasna, prin crearea de oportunitati profesionale pentru forta de munca locala si prin diversificarea si sprijinirea activitatilor economice din aceasta zona. Astfel, noua fabrica de la Reci este parte a angajamentului Holzindustrie Schweighofer de a se numara printre principalii investitori strategici din Romania si printre angajatorii de top din aceasta industrie”, a declarat Dan Banacu, Holzindustrie Schweighofer.

Sursa: comunicat de presa