stiri_2016

Doina Pana preia portofoliul Apelor si Padurilor

Deputatul PSD de Bistriţa Doina Pană, preia portofoliul la Ape si Paduri în viitorul Cabinet condus de Victor Ponta, are 56 de ani şi este de profesie inginer, însă de 30 de ani lucrează în învăţământ, în ultimul deceniu fiind director adjunct al unui colegiu tehnic.

Adriana Doina Pană s-a născut în 16 mai 1957 în comuna Matei din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Este licenţiată în electrotehnică, profesia sa de bază fiind de inginer electrotehnist, şi are masterat în Administraţie Publică.

După absolvirea facultăţii, Doina Pană a lucrat la Fabrica de Hârtie din Prundu Bârgăului.

De 30 de ani, Doina Pană lucrează în învăţământ, în ultimii zece fiind director adjunct al Colegiului Infoel.

În 2008, timp de opt luni, ea a fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei. In 2012, a fost numită pentru o scurtă perioadă inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. 

Ea este preşedinte al organizaţiei judeţene de femei din cadrul PSD Bistriţa-Năsăud şi vicepreşedinte la nivel naţional al OFSD.

În 2004, Doina Pană a devenit consilier judeţean, iar în 2008 a câştigat un al doilea mandat în Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, mandat pe care l-a întrerupt în perioada în care a fost numită secretar de stat în Ministerul Economiei, unde a stat opt luni în funcţie. În 2009, Doina Pană a fost candidat la alegerile pentru Parlamentul European. 

În 2012, ea a fost aleasă din nou consilier judeţean. În 9 decembrie, Doina Pană a devenit deputat în Colegiul 1 Bistriţa-Livezile, obţinând 56,85% din voturi. Ea este singura femeie parlamentar din Bistriţa-Năsăud.