stiri_2016

Directiile silvice din Suceava si Neamt sunt cele mai profitabile din tara

Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Valerian Solovăstru, a fost prezent la Piatra Neamţ, într-o vizită de lucru. El a vorbit despre programul de realizare a perdelelor forestiere şi despre greutăţile cu care se confruntă cu exproprierea unor terenuri, mai ales în zonele adiacente autostrăzilor şi drumurilor naţionale, unde terenurile sunt foarte tare secţionate şi există foarte mulţi proprietari, unii dintre aceştia venind cu pretenţii exagerate. Pentru acest an, regia a alocat 4 milioane de lei numai pentru despăgubirea expropriaţilor, deoarece urmează să fie realizate perdele forestiere pe o suprafaţă totală de peste 2.000 de ha.
…………….<>
Şeful Romsilva a dorit să transmită, de la Piatra Neamţ, tuturor angajaţilor regiei un mesaj foarte clar: „Dacă sunteţi angajaţi la stat, vedeţi-vă de treabă, cu corectitudine, la stat. Lăsaţi firmele private!”.

Valerian Solovăstru a precizat că există câteva zeci de angajaţi la nivelul regiei, care sunt cercetaţi penal. În acest context, el a reamintit faptul că, în contractul colectiv de muncă există o prevedere legată de incompatibilitate şi că nici un angajat nu poate face afaceri, pe banii regiei, cu firme private în care lucrează rude ale acestora, aceştia riscând ani grei de puşcărie, dosarul penal fiind realizat pentru incompatibilitate sau concurenţă neloială.

Sursa: Evenimentul


pe aceiasi tema:

Direcţia Silvică Neamţ, excelenţă în performanţă – Sursa: Realitatea Media