stiri_2016

Direcţia Silvică lansează o amplă acţiune de îmbogăţire a pădurilor judeţului

Direcţia Silvică (DS) Covasna marchează anul 2011, Anul Internaţional al Pădurilor, printr-o serie de acţiuni care se înscriu în strategia şi planul Regiei Naţionale a Pădurilor, vizând păstrarea şi dezvoltarea fondului forestier.

Directorul DS Covasna, Ioan Cosnean, a declarat că în această perioadă se vor organiza mai multe acţiuni vizând mobilizarea tinerilor, a elevilor, instituţiilor publice şi persoanelor juridice, astfel încât fiecare să contribuie la păstrarea şi extinderea pădurilor, în vederea contribuirii la un mediu mai sănătos.

O primă acţiune a DS Covasna o reprezintă implicarea în plantarea mai multor mii de puieţi, aceasta fiind împărţită în două categorii: prima care reprezintă vânzarea de puieţi şi a doua privind acordarea de asistenţă tehnică gratuită din partea Direcţiei, spre plantarea respectivilor puieţi.

“Din toată suprafaţa de fond forestier a judeţului Covasna, care reprezintă 175.000 de hectare,  Direcţia administrează, prin ocoalele silvice de stat, 40.000 de hectare de păduri, restul fiind retrocedate către persoane fizice, juridice, instituţii de cult, asociaţii ale composesoratelor şi primării.

Sursa: Covasna Media