stiri_2016

Descinderi la gatere şi ocoale silvice

* acţiunea, coordonată de la Bucureşti, se desfăşoară în Neamţ şi Suceava

Incepand cu data de 8 mai ofiţerii Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au declanşat o acţiune de amploare, în Neamţ şi Suceava, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori în aceste zone.

Astfel, 20 de poliţişti ai Serviciilor de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Suceava şi I.P.J. Neamţ, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R., împreună cu specialişti din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor şi ai ROMSILVA au declanşat, în această dimineaţă, o acţiune silvică în judeţele Suceava şi Neamţ pentru prevenirea transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.
În cadrul acţiunii sunt controlate gaterele din zonă, precum şi patru ocoale silvice pentru verificarea legalităţii exploatării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.Poliţiştii cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind regimul silvic vor desfăşura săptămânal acţiuni pentru protejarea fondului forestier.
 Rezultatele acţiunii vor fi comunicate la finalizarea acesteia.

Sursa: politiaromana