stiri_2016

Decizia ministrului Mediului privind revocarea unor membri din CA al RNP Romsilva

Joi, 4 februarie 2016, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a aprobat revocarea președintelui Consiliului de Administrație (CA) al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) Romsilva, precum și a altor patru membri ai Consiliului.

Motivația deciziei privind revocarea președintelui CA care, în același timp, este și reprezentantul MMAP (autoritatea tutelară) în cadrul Consiliului, este aceea că nu a supus analizei CA două aspecte care constituiau un potențial prejudiciu pentru Romsilva. Este vorba atât de calitatea de inculpat a directorului demisionar al RNP Romsilva într-un dosar de cercetare penală, încă din ianuarie 2015, cât și de blocajul licitațiilor de masă lemnoasă din decembrie 2015.

În ceea ce privește decizia pentru ceilalți patru membri revocați, motivația o constituie încălcarea principiilor de bună guvernanță, prin faptul că aceștia au deținut, concomitent, în cadrul RNP, atât funcție de decizie, cât și funcție de execuție.

Ca urmare, s-a considerat că deciziile CA sunt lipsite de imparțialitate și independență, având în vedere faptul că cei patru membri sunt personal executiv în subordinea directorului general al RNP Romsilva.

Sursa: DIRECȚIA DE COMUNICARE șI RELAȚIA CU PARLAMENTUL