stiri_2016

Caras – actiuni ale politiei de protejare a fondului forestier

De la începutul acestui an și până la sfârșitul lunii septembrie, poliţiştii de ordine publică au acţionat pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori desfăşurând activităţi pe raza întregului judeţ.

Au fost executate un număr de 948 de acţiuni şi controale, din care 171 în fondurile forestiere, 202 pe linia provenientei, prelucrării, depozitării şi valorificării materialului lemnos şi 575 pe linia legalităţii transportului materialului lemnos. Cu această ocazie au fost verificate 234 obiectieve precum exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite de material lemnos, târguri pieţe oboare etc.

În cadrul acestor acţiuni s-a acţionat în cooperare cu alte structuri cu atribuţii în domeniul silvic, respectiv Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, Direcţia Silvică, Garda Naţională de Mediu sau alte structuri. In această perioadă au fost sesizate 144 de infracţiuni la regimul silvic.

De asemenea au fost aplicate 162 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 170.000 lei şi a fost confiscat atât materialul lemnos (1575 mc) provenit din activităţile ilicite cât şi utilajele folosite la săvârşirea acestora,

Comunicat de presă Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin.