stiri_2016

Caprioara cu sos cumberland

Ingrediente:

Pulpa de caprioara 1 kg, slanina afumata 100 g, unt 100 g,. marmelada de coacaze 200 g, portocale 300 g, lamaie 300 g, mustar 25 g, vin alb 100 ml, otet 30 ml, sare.

Mod de Preparare:

Carnea de caprioara, marinata in prealabil timp de 2-3 zile, se sterge cu un prosop, se impaneaza cu slanina afumata, se freaca cu sare, se unge cu unt si se aseaza intr-o tava cu restul de unt, se da tava la cuptor si se frige, stropindu-se din cand in cand cu sosul format in tava. Cand este gata, se scoate carnea din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se taie felii.

Sosul cumberland se prepara astfel: se curata lamaile si portocalele de coaja. Marmelada de coacaze, mustarul, vinul, otetul si un praf de sare se fierb la un foc domol timp de 8-10 minute. Se storc lamaile si portocalele si zeama lor se adauga in sos, se lasa sa dea un clocot, se ia de pe foc si dupa ce se mai raceste, se paseaza sosul printr-o sita. Coaja de la o lamaie se taie julien si se fierbe 15-20 de minute, se scurge, se lasa sa se raceasca si se adauga in sos.

Se servesc doua felii de carne cu 1-2 linguri de sos, la o portie.