stiri_2016

Campania de impadurire din Mures, impiedicata de seceta

Campania de impadurire in judetul Mures care urma sa debuteze pe 22 octombrie va fi amanata pana pe 5 noiembrie, din cauza conditiilor nefavorabile acestei actiuni, potrivit specialistilor.
Din cauza secetei care s-a prelungit pana in luna octombrie, plantarea copacilor nu se poate desfasura in conditii optime, cantitatea insuficienta fiind cea care ar compromite arborii plantati.

„Astfel, la recomandarea specialistilor, am fost luat hotararea de a amana cu doua saptamani plantarea programata pentru 22 octombrie.Aceasta actiune este programata pentru 5 noiembrie, cand voluntarii si oamenii din comunitatile locale vor participa la impadurirea celor doua hectare din comuna Taureni, puse la dispozitie de Consiliul Local”, au anuntat organizatorii.
Campania de impadurire din judetul Mures face parte din Miscarea Nationala de impadurire „Plantam fapte bune in Romania” programata a se derula in tara noastra pe o perioada de 5 – 7 ani si include actiuni de constientizare, de cartare si de plantare pe terenuri care in prezent nu sunt incluse in fondul forestier, monitorizarea plantarilor si efectuarea de lucrari de intretinere pana la reusita finala.
in aceasta perioada se urmareste plantarea a 300 de ha si intretinerea acestora. in aceasta toamna ale organizatorii initiativei „Plantam fapte bune in Romania” vor demara actiuni de impadurire in 6 judete. Astfel, vor avea loc plantari pe terenuri care nu au mai fost impadurite pana in prezent si se afla in domeniul public al consiliilor locale partenere. Speciile de arbori ce vor fi plantate vor fi stabilite in baza studiilor tehnice realizate de catre experti.
Miscarea nationala de impadurire „Plantam fapte bune in Romania!” este initiata de Asociatia EcoAssist, aceeasi care anul trecut a finalizat campania de curatenie nationala Let’s Do It, Romania!.
Sursa: CityNews