stiri_2016

Afinele trateaza bolile digestive

Având o serie de vitamine şi nutrienţi, afinele sunt eficiente în vindecarea mai multor boli, cele digestive fiind unele dintre ele. În continuare vă prezentăm modalitatea de a le folosi pentru a vă bucura cât mai mult de proprietăţile lor de vindecare.

Infuzie pentru tratarea gastritei

 

Ceaiul din afine uscate este indicat pentru boli ale stomacului şi ajută la calmarea afecţiunilor tractului digestiv. Şi asta datorită taninurilor din afine. Ceaiul se obţine dintr-o linguriţă şi jumătate de fructe uscate la două pahare cu apă fiartă şi răcită. Fructele se lasă la macerat opt ore, după care preparatul rezultat se bea pe durata întregii zile.

Decoct contra infecţiilor intestinale

Decoctul este bun pentru a înlătura diareea, are calităţi antiseptice în ceea ce priveşte infecţiile intestinale, mai ales în gastroenterite. Dă rezultate bune şi în combaterea viermilor intestinali. Pentru a prepara un decoct trebuie să fierbi cinci minute o linguriţă de frunze uscate de afine la o cană de apă.

Combat balonarea

Proaspete, afinele sunt benefice în reglarea digestiei şi stopează fermentaţiile intestinale. În acest caz va trebui să consumi de 3 oi pe zi câte 100 g de afine.

Tinctură în caz de dizenterie

În ceea ce priveşte dizenteria, se vor lua câteva picături de tinctură de afin diluate într-un pahar cu apă. De asemenea se mai foloseşte şi în caz de infecţie sau toxiinfecţie alimentară, dar trebuie cerută şi părerea unui medic.

Contraindicaţii:

Dacă se consumă prea multe afine sau în prezenţa unei predispoziţii a organismului, afinele şi produsele din afine pot da constipaţie. Persoanelor care urmează un tratament cu afine, li se recomandă să consume şi multe fibre, care au efect laxativ.

Sursa: gorjeanul